Samen pakken we het aan
Maakt geld gelukkig?

De één zegt van wel, de ander van niet. Ook de deskundigen zijn het er niet over eens. Iets wat wel zeker is: geen grip op geld maakt ongelukkig en onrustig.

De samenleving verandert snel. Waar vroeger een huishoudboekje volstond, wordt tegenwoordig een heuse boekhouding gevraagd. Er zijn ook veel mensen die best zelf hun financiën kunnen beheren, maar bijvoorbeeld moeite hebben met lezen en schrijven. Anderen komen er door omstandigheden opeens alleen voor te staan. Hoe zorg je er dan voor dat je de grip op je geld niet verliest?

Voor iedereen

De informatie op deze pagina’s is bedoeld voor alle inwoners van de gemeente Venray: voor hen die grip hebben en dat zo willen houden. Maar ook voor hen die misschien de grip kwijt zijn en in de problemen zitten. U kunt daarom veel nuttige informatie uit deze pagina’s halen. Toe-gankelijk, praktisch en stapsgewijs. Bijvoorbeeld over hoe u uw administratie op orde krijgt en houdt en hoe u zelf een begroting kunt maken. Rustige gedachte toch, een goed inzicht in uw geldzaken?

Goed inzicht

Als u een goed inzicht in uw geldzaken heeft, dan pas kunt u verder kijken. Heeft u bijvoorbeeld een laag inkomen? Dan zijn er misschien regelingen waarop u aanspraak kunt maken om uw inkomen aan te vullen. Ook kunt u verschillende keuzes gaan maken: bijvoorbeeld of u gaat sparen, besparen, of juist een lening gaat afsluiten. Of, als daar sprake van is, hoe u betalingsachterstanden gaat aflossen. Op eigen kracht of met hulp van deskundigen en adviseurs.

Hulp en advies

Wilt u meer informatie en advies na het lezen van deze informatie? Dat kan! Want u staat er echt niet alleen voor. Er zijn zo veel mogelijkheden om deskundig advies te krijgen. Bijvoorbeeld voor het op een rijtje te zetten van uw inkomsten en uitgaven en kijken naar wat u precies te besteden heeft. Of voor het invullen van formulieren, het krijgen van juridisch advies, het vinden van een regeling voor het afbetalen van achterstanden en nog veel meer. Maak er gebruik van!

Toeslagen Belastingdienst

Zorgtoeslag
Dit is een bijdrage in de kosten voor uw Nederlandse zorgverzekering.

Huurtoeslag
Woont u in een huurhuis? Dan krijgt u misschien huurtoeslag. Hoe hoog de toeslag is, hangt af van uw huurprijs, uw inkomen, uw leeftijd en uw woonsituatie.

Kindgebonden budget
Dit is een bijdrage in de kosten voor uw kinderen tot 18 jaar. Die krijgt u naast de kinderbijslag. Hoe hoog de toeslag is, hangt af van uw inkomen, hoeveel kinderen u hebt en hun leeftijd.

Kinderopvangtoeslag
Dit is een bijdrage in de kosten van kinderopvang, indien u hier gebruik van maakt.

Kijk op
www.belastingdienst.nl/toeslagen

Gratis cursus Omgaan met geld

De cursus Omgaan met geld bestaat uit drie bijeenkomsten. De onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn:
• Hoe maak je een overzichtelijke administratie?
• Weet wat je maandelijkse inkomsten en uitgaven zijn
• Besparen en bezuinigen
• Gemeentelijke minimaregelingen
• Toeslagen Belastingdienst

Wanneer?
• woensdag 7 juni, woensdag 14 juni en woensdag 21 juni 2017
• woensdag 27 september, woensdag 4 oktober en woensdag 11 oktober 2017
• van 19.00 – 21.00 uur

Aanmelden kan via [email protected]

Waar?
Wijkontmoetingscentrum ’t Schöpke, Veltumse Kleffen 68 Venray

Eten, kleding, speelgoed

Voedselbank (www.voedselbanklimburg-noord.nl)
De voedselbank in Venray is in 2005 ontstaan uit particulier initiatief, met als doel de groeiende armoede te bestrijden door wekelijks voedselpakketten uit te delen aan mensen met financiële problemen uit de regio.
 
Kledingbank (www.kledingbank-limburg.nl)
Kledingbank Limburg verstrekt kleding aan die mensen die het op dat moment nodig hebben. Om de noodzaak hiervan te bepalen werkt de Kledingbank met het principe van doorverwijzing. Deze doorverwijzing moet worden aangevraagd bij een erkende hulpverlener, bijvoorbeeld een schulddienstverlener, gezinscoach of een maatschappelijk werker.
 
Speelgoedbank (www.speelgoedbankvenray.nl)
Ieder kind heeft het recht om met speelgoed te spelen. Speelgoedbank Venray verzamelt overtollig en goed speelgoed en stelt dit beschikbaar aan gezinnen met kinderen van 0 tot 12 jaar, die vanwege hun financiële situatie niet in staat zijn om speelgoed te kopen.
Venray, focus op mensen
 
_BT Clear