Woongenot in de Kersenbuurt

In 2013 vroeg de gemeente Maasdriel aan André de Wilde van Compositie 5 stedenbouw bv de stedenbouwkundige opzet van De Kersenbuurt in het plan Kerkdriel Noord te herzien. De economische crisis zorgde er voor dat de opzet van het plan tot dan toe, een groot aantal vrije bouwkavels en projectwoningen in het duurdere segment, niet meer haalbaar was. De Kersenbuurt moest weer ‘toekomstproof’ gemaakt worden.

“We zijn begonnen met het filteren van de basiskwaliteiten van het bestaande stedenbouwkundige plan”, vertelt De Wilde over dit proces. “We hadden als insteek om juist die kwaliteiten versterkt terug te laten komen. De belangrijkste daarvan is ‘het groene lint’. Van west naar oost loopt een groenzone dwars door De Kersenbuurt. Door de auto hier zoveel mogelijk te weren ontstaat een veilige speelplek en recreatieve route met speeltoestellen voor de kinderen van deze mooie groene wijk."

Ook de ruim opgezette watergangen met flauw aflopende oevers geven De Kersenbuurt extra speel- en recreatiemogelijkheden.
De groene invulling van het plan wordt door de gemeente Maasdriel in samenspraak met de bewoners van De Kersenbuurt gedaan. Het beeldkwaliteitplan is hierbij het uitgangspunt en de basis van de uitwerking van het groen in de wijk.

Het beeldkwaliteitplan zorgt er voor dat de inrichting van de buitenruimte én de woningbouw zo op elkaar aansluiten dat er een mooi samenhangend geheel ontstaat. Voordat er speeltoestellen worden geplaatst wordt natuurlijk onderzocht hoeveel kinderen in de wijk wonen en wat de leeftijden zijn. Op die manier creëert de gemeente mooie speelplekken waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen.

Inmiddels is het stedenbouwkundige plan herzien en goedgekeurd. Het resultaat is een plan dat voorziet in ruimte voor beter betaalbare woningen, met behoud van de karakteristieke dorpse sfeer die de gemeente voor ogen had. “We hebben uiteindelijk een plan ontworpen voor een

ruim opgezette buurt met voldoende parkeren voor de deur. Daarnaast hebben we het plan zo kunnen ontwerpen dat er groen en water in de directe nabijheid van iedere woning is”, aldus De Wilde.
“Ik wens de huidige en toekomstige bewoners dan ook veel woongenot!”

Wil je meer informatie over de bouwkavels? Bel of mail de gemeente Maasdriel via 14 0418 of [email protected] en vraag naar Lies Heessels.

Op www.maasdriel.nl vind je naast uitgebreide informatie ook de verkoopbrochure van De Kersenbuurt.

_BT Clear
_BT Clear

Weggeefactie Nationale Architectuurguide

Zelfbouwen biedt de mogelijkheid om je eigen woonwensen maximaal te realiseren en is leuker dan vaak wordt gedacht.

Wie de stoute schoenen aantrekt en besluit om in eigen beheer een huis te laten ontwerpen en bouwen, zal eerst geschikte bouwgrond moeten vinden. Bij de gemeente Maasdriel zit je dan goed! In De Kersenbuurt in Kerkdriel heeft de gemeente (deels) welstandsvrije kavels te koop. Aan de Wielewaallaan in Hurwenen kun je terecht voor landelijk gelegen bouwkavels met vrij uitzicht aan de achterzijde.

De Nationale Architectuurguide is een bron aan informatie voor mensen die overwegen zelf hun droomhuis te (laten) bouwen. Architecten, tips en informatie over ontwerpen en bouwen komen hierin ruim aan bod.

Wil je kans maken op een Nationale Architectuurguide?

Stuur dan nu een mail naar [email protected] o.v.v. ‘Weggeefactie Nationale Architectuurguide’. Vermeld in je mail duidelijk je naam en adresgegevens.

De eerste 100 reacties krijgen de Nationale Architectuurguide t.w.v. €15,- gratis thuisgestuurd.
Op = op!

_BT Clear