KunstVerbind verbindt ouderen en jongeren in Loosduinen

_BT Clear

In mei en juni vindt in verzorgingshuis Houthaghe van Florence het verbindende kunstproject ’Samen Vinden’ plaats. In het project werken ouderen en jongeren uit Loosduinen onder de bezielende leiding van stichting KunstVerbind samen aan een groot kunstwerk en leren elkaar zo beter kennen. De deelnemende ouderen komen uit verzorgingshuis Houthaghe, maar ook uit de wijk. De kinderen zijn van de bovenbouw van Montessorischool Houtwijk.

Kunstproject ’Samen Vinden’

Het project bestaat uit vijf sessies. Er wordt begonnen met een les op school waarin de kinderen leren over ouderen, kunst en het project. Hierna volgt de KunstQuiz in het verzorgingshuis waarin de ouderen en de jongeren aan elkaar worden gekoppeld om samen te werken. Als ze elkaar weer zien in de volgende sessie gaan ze per duo een kunstwerk maken. Al deze kunstwerken samen vormen de basis voor het uiteindelijke kunstwerk. In de tweede maaksessie vindt een groepsproces plaats waar alle kunstwerken samengevoegd worden tot één groot kunstwerk. KunstVerbind zorgt er hierna voor dat alles goed vast zit en dat het kunstwerk opgehangen kan worden.

De onthulling

Uiteraard hoort er bij een dergelijk project een officiële onthulling. Deze vindt plaats in juni in het verzorgingshuis Houthaghe. Dan zal het kunstwerk in zijn volle omvang te bewonderen zijn. Tot en met eind juni is het kunstwerk tentoongesteld in het restaurant van het verzorgingshuis. Hierna krijgt het een mooie plaats in Houthaghe. Zie www.kunstverbind.nl voor meer informatie en de actuele data.

Nuttige bijdragen

Het project wordt mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van de gemeente Den Haag, het Groene Kruis Fonds en de Haëlla Stichting. Ook Florence en de Montessorischool dragen hun teentje bij. Samen met stichting KunstVerbind wordt zodoende een mooi en nuttig project gerealiseerd. Dankzij deze samenwerking leren mensen en ook organisaties in de wijk Loosduinen elkaar beter kennen.

Stichting KunstVerbind

Stichting KunstVerbind is in 2017 door Michel van Achterberg en Walter Stamkart opgericht met als doel groepen mensen te verbinden door middel van kunst. De stichting doet dit op een laagdrempelige manier, zodat iedereen kan deelnemen en meewerken aan een kunstwerk. De focus van KunstVerbind ligt op het verbinden van ouderen en jongeren. De praktijk heeft inmiddels uitgewezen dat haar aanpak ook uitermate geschikt is voor andere (doel) groepen. Met haar activiteiten wil stichting KunstVerbind de wereld een stukje mooier en socialer maken.

Deelnemen?

Ouderen (65+) uit de wijk Loosduinen kunnen deelnemen aan dit mooie project. Deelname is kosteloos, mede dankzij de bijdragen van de genoemde partijen. Aanmelden kan via een mail aan [email protected] of door te bellen met Walter Stamkart op 06 – 44890589. Aanmelden vóór 1 mei.

_BT Clear