Vierduizend euro voor
huizen met
bevingsschade

Tijdelijke Regeling Waardevermeerdering

 
 

Wie aardbevingsschade aan zijn woning heeft, kan profiteren van de vierduizend euro-regeling. Via deze regeling kunnen inwoners van elf gemeenten maximaal vierduizend euro krijgen om hun huis energiezuiniger te maken.

Deze Tijdelijke Regeling Waardevermeerdering is ontwikkeld door de Dialoogtafel Groningen en bedoeld om bij te dragen aan de waarde van huizen. En als stimuleringsregeling voor mensen die een (nieuwbouw)woning hebben gekocht of gaan kopen.

Kom ik in aanmerking voor de regeling?

Om er gebruik van te kunnen maken, moet u woningeigenaar zijn in de gemeente Appinge­dam, Delfzijl, Loppersum, Bedum, Winsum, Slochteren, Eemsmond, Ten Boer, De Marne, Hoogezand-Sappemeer of Menterwolde.

Waar kunt u de regeling voor gebruiken?

De meeste mensen gebruiken de regeling voor het aanbrengen van zonnepanelen. Maar ook dak-, vloer- en gevelisolatie, HR++(+) glas en zonnecollectoren worden vergoed. Vanaf 18 maart 2015 is de lijst van maatregelen uitgebreid. De volgende maatregelen zijn toegevoegd:
 • Isolerend glas voor monumenten en de vereiste kozijnen
 • Kozijnen vereist voor HR ++(+) glas
 • Verwarmingselementen en leiding vereist voor een HR-combiketel (voor zover niet aanwezig)
 • HR-luchtverwarming
 • Pelletkachel Re-ketel
 • Energiezuinige vloerverwarmingspomp
 • Lage temperatuurverwarming
 • Device te koppelen aan ‘slimme’ meter

Daarnaast voldoet u aan minimaal één van de volgende criteria:

 • U bent eigenaar van een huis waaraan door NAM of CVW een aardbevingsschade van tenminste duizend euro is vastgesteld.
 • U heeft een huis gekocht of opgeleverd gekregen op of na 17 januari 2014.
 • U heeft een schriftelijk advies van NAM voor bouwkundig versterkende maatregelen.

Hoe vraag ik het geld aan?

De regeling wordt uitgevoerd door het Samenwerkingsverband Noord Nederland. Een aanvraag dient u in via het digitaal loket op www.snn.eu/waardevermeerdering.

Moet ik het geld zelf voorschieten?

Nee. Als het werk aan uw woning klaar is, moet u de rekening opsturen naar SNN. Die maakt het geld over naar u of rechtstreeks naar de uitvoerder.

Ik wil mijn huis energiezuiniger maken, maar hoe?

Voor een advies toegesneden op uw woning kunt u contact opnemen met Energiecoach Arnold de Groot, tel: 085 - 003 33 32. Ook kunt u een zogeheten Energie Prestatie Advies aanvragen. Een deskundige adviseert u dan over het energiezuiniger maken van uw huis. De kosten daarvan vallen onder de regeling.

Hoe lang geldt deze regeling nog?

De regeling geldt met terugwerkende kracht vanaf 17 januari 2014. Dus huiseigenaren die na die datum energiebesparende maatregelen hebben getroffen en betaald, kunnen (een deel van) hun geld terugkrijgen. De tijdelijke regeling loopt tot de Dialoogtafel de definitieve regeling klaar heeft.

Meer informatie?

Meer informatie Inhoudelijke vragen over de regeling of over het aanvraagproces kunt u stellen aan SNN: Telefoon: 050 - 522 49 24 Mail: [email protected] Website: www.snn.eu/waardevermeerdering

Voor andere vragen kunt u terecht bij de Dialoogtafel: Telefoon: 050 - 752 71 02 Mail: [email protected] Website: www.dialoogtafelgroningen.nl/waardevermeerdering