GPS tracking tijdens de HT

Vorig jaar is er een proef geweest met het nieuwe geïntroduceerde GPS tracking systeem tijdens de HT onder 60 sloepen. We kunnen zeggen dat deze proef goed geslaagd is. Jammer dat één sloep de GPS tracking niet heeft aangezet en één sloep de GPS tracking heeft uitgezet halverwege de HT roeirace. Erg leuk vonden ook de thuisblijvers dat zij het konden volgen via Sloepvolgen.nl. Er is door ruim 6.700 mensen naar gekeken. Een teken dat wij voorzien in een behoefte. Maar de hoofdzaak blijft natuurlijk de veiligheid voor de roeiers.

Omdat de proef is geslaagd worden dit jaar alle 140 sloepen uitgerust met het GPS tracking systeem. Het is verplicht om het GPS tracking systeem aan te zetten één uur voor de wedstrijd. Dus om uiterlijk 09:00 uur moeten alle GPS trackers online zijn. B ij het niet aanzetten van de GPS tracking wordt de sloep NIET opgenomen in de einduitslag. Wel zal de organisatie controleren of alle GPS trackers aan staan bij iedere startgroep van tien sloepen. Zo niet, dan komt de organisatie alsnog bij de sloep langs om ze te informeren, maar we rekenen op jullie sportieve plicht om zodoende de organisatie geen extra werk te bezorgen!

Tevens is de Federatie Sloeproeien Nederland (FSN) ook erg enthousiast over het systeem. Er wordt nagedacht over het uitrollen van het systeem over meerdere wedstrijden dit jaar. Naast de GPS tracking hebben we de heer Hans van Es van Webcam Harlingen bereid gevonden om de HT roeirace te ondersteunen met camera’s zodat er ook live beelden te zien zullen zijn op sloepvolgen.nl.

Bij deze wil het bestuur wederom Jan de Beer van Terschelling en Dick van Teeffelen uit Zwolle van het bedrijf Swoltec bedanken voor hun tomeloze inzet om dit alles voor elkaar te krijgen. Daarnaast was dit nooit mogelijk geweest zonder de substantiële steun van de provincie Friesland, “Iepen Mienskipsfûns” en de gemeente Terschelling. GPS-tracker, startborden en witte nummervlaggen worden uitgegeven bij de inschrijving op donderdag 30 mei van 13:00 tot 16:00 uur in de terminal van Rederij Doeksen. De GPS-tracker moeten de roeiteams vrijdagochtend voor de HT-Roeirace aanzetten! Het is verplicht dat de stuurman / vrouw de GPS-tracker d.m.v. een keycord (met brede band) om de nek draagt.

LET OP: Nieuw en verplichte inleverprocedure HT-Roeirace 2019 na aankomst:

Roeiteams zijn verplicht tussen 14:00 en 17:00 de GPS tracker en het startbord in te leveren op de volgende locatie: Havenplein van Rederij Doeksen, daar staat een zwarte Landrover met grote aanhanger met logo van de HT-Roeirace erop en HT-Roeiracevlag. Indien de GPS tracker en startbord op vrijdag niet zijn ingeleverd, wordt de sloep NIET opgenomen in de einduitslag.

Zaterdag 1 juni is het verplicht de witte nummervlaggen van de volgboten in te leveren bij het kantoor havendienst Gemeente Terschelling tussen 12:00 en 14:00 uur. Dit is tegenover de steiger waar het bungee roeien begint om 14:00 uur. Daar staat dan ook weer de zwarte Landrover met aanhanger! Op vrijdag mag natuurlijk ook op het Havenplein.

Niet inleveren bij de feesttent!!

_BT Clear
_BT Clear