KNRM zorgt voor veiligheid

De Koninklijke Nederlandse redding Maatschappij zorgt met 50 vrijwilligers op 7 reddingboten van 4 reddingstations voor de veiligheid van de roeiers tijdens de Harlingen-Terschelling Roeirace. De vrijwillige bemanning van KNRM-reddingstations Harlingen, Vlieland, Terschelling Paal 8 en West Terschelling staan daarnaast 24/7, 365 dagen per jaar paraat voor het redden en helpen van mens en dier: snel, professioneel en kosteloos. 

_BT Clear

foto: Archief KNRM

Dat gebeurt al 195 jaar, ongeacht de weersomstandigheden. Meer dan een eeuw geleden roeiden de vrijwillige redders met gevaar voor eigen leven naar schipbreukelingen in nood. Tegenwoordig stapt de bemanning aan boord van de veiligste en modernste vloot reddingboten. Dit wordt mogelijk gemaakt door donaties, schenkingen en sponsoren. Want de KNRM is een ongesubsidieerde organisatie.   

Het bestuur van de Stichting Harlingen-Terschelling Roeirace draagt de KNRM een warm hart toe voor de jaarlijkse kosteloze begeleiding van de Roeirace door de KNRM. Als blijk van waardering schenkt de stichting voor iedere deelnemende roeisloep een bedrag aan de KNRM. Tijdens de prijsuitreiking op zaterdagavond maakt de Stichting Harlingen-Terschelling Roeirace bekend wat het totaalbedrag van de gift is dat de Redding Maatschappij ontvangt.

fotograaf: Arie van Dijk

fotograaf Ruben Alkema


De KNRM in cijfers 

De KNRM doet haar werk op zee en het ruime binnenwater in Nederland zelfstandig, ondersteund door 1.300 professionele vrijwilligers en ruim 98.000 donateurs. Redden is kosteloos voor de hulpvrager.

De 45 reddingstations met 80 reddingboten komen jaarlijks meer dan 2.500 keer in actie, waarbij ruim 4.000 mensen worden geholpen of gered. De Radio Medische Dienst van de KNRM geeft jaarlijks ruim 800 medische adviezen aan zeevarenden. De KNRM Lifeguards op de strandposten van de Friese Waddeneilanden verrichten ruim 1.500 hulpverleningen per jaar.

_BT Clear
_BT Clear