Roeien met de Aquarel

In september 2017 zijn wij begonnen met 12 erg enthousiaste jongens uit de 3e klas die graag WILDEN roeien. Na 2 weken trainen was er een wedstrijd in Makkum waar we aan mee gingen doen, wij mochten de verkorte route roeien en dat was maar goed ook want in het kanaal waren wij al door iedereen ingehaald. De jongens hebben goed geroeid maar er was duidelijk meer training nodig.

_BT Clear

“Wij gingen 2 keer per week trainen en in de winter hebben wij de Aquarel klaar gemaakt voor het nieuwe roeiseizoen. Op 6 april was weer de 1e wedstrijd in ons eigen Harlingen en gelijk een mooie graadmeter van waar we stonden. Wij roeiden mooi mee en we liepen uiteindelijk zelfs wat sloepen in, waaronder de Ypke Diesel van de MBO leerlingen. Bij de prijsuitreiking kwam de mooiste verrassing: wij waren 1e van de jeugd. Vlak voor de HT was er nog een pittige wedstrijd in Grouw waar we kilometers konden maken. Onder leiding van A. Schuurmans hebben wij dit tot een goed einde gebracht en werden we beloond met de aanmoedigingsprijs en de poedelprijs. Toen kwam de HT. Omdat we in voorafgaand jaar te weinig wedstrijden hadden geroeid konden wij helaas niet met onze eigen sloep meedoen, maar werd het de Visioen die door het personeel werd afgestaan, om toch onze jongens de HT te laten beleven. Onder leiding van Hein Hiemstra hebben wij dit fantastisch geroeid en kwamen in het veld aan op Terschelling. Na een pracht weekend besloten wij dat we het HT bestuur zouden laten zien dat wij met Aquarel erbij horen en er alles aan doen om dit te tonen.

We bleven lekker doortrainen en na de zomer was weer de wedstrijd in Makkum. Wij hadden de organisatie laten weten dat we de hele wedstrijd zouden roeien en niet de verkorte route. Op een erg winderig IJsselmeer hebben we geroeid wat we waard waren en kwamen weer mooi in het veld aan. In oktober was daar de Amsterdamgrachtenrace over 23 kilometer en onder warme omstandigheden hebben wij het fantastisch gedaan. Wij zijn in de eindrangschikking zelfs 10 plaatsen boven het personeel geëindigd. Dat was nog nooit gebeurd dat de leerlingen beter waren dan het personeel! 2 weken daarna roeiden wij Leeuwarden en ook daar ging het weer erg goed en waren wij wederom de beste sloep. Ook zijn wij tussendoor nog naar het Nederlands kampioenschap jeugdsloeproeien gegaan en daar zijn wij ook nog even 2e van Nederland geworden.

Dus al met al was 2018 een super roeisloepjaar voor ons en hierdoor hebben wij als team uiteindelijk de kers op de taart door een wildcard te verdienen om in 2019 met de Aquarel de HT te mogen roeien.

_BT Clear
_BT Clear