HT Kampioen 2018

De race der races, de HT

De dag voor de HT wordt de sloep naar Harlingen gebracht. De voorbereidingen worden getroffen. sommigen hebben eten mee voor een week, je kunt niet genoeg mee hebben.

Onze stuurman Hendrikes geeft de nodige instructies om de sloep te water te brengen. Instructie roer losmaken, waarbij wat boutjes te water gaan. Helaas, zegt onze stuurman geen HT zonder roer. Maar gelukkig heeft Hendrikes een blauw busje vol handige spulletjes. Dus we kunnen wel los.
 
De volgende dag wordt in de vroege ochtend alle bagage aan boord gebracht bij onze volgboot de Conffiance. Alle supporters aan boord en de meiden van Pulp Fiction gaan naar de sloep. Koffie, plas en poepstress maar verder een en al rust in de sloep.

Rustig wordt er naar de startlijn geroeid. De eerste sloepen vertrekken. Dan zijn wij aan de beurt, horen we het startschot en zijn we los. Op naar Terschelling! Yes! Knallen en roeien zo hard als je kunt. Eten en drinken liever niet want elke seconde telt. Drinken doen we wel weer in de haven van Terschelling. Daar staat het bier klaar.
 
Tijdens de race komt onze volgboot langs waarbij de pulp wordt aangemoedigd. Dit geeft zeker de nodige adrenaline om nog harder te roeien. Aangekomen in het schuitengat, prachtig uitzicht met alle sloepen die zo hard mogelijk proberen vooruit te komen. Het Schuitegat lijkt uren te duren en die Brandaris lijkt maar niet dichterbij te komen. De snelheid van de sloep keldert naar beneden. Pfff wanneer zijn we er.

Handen vol  blaren zijn geen excuus, kom op kracht erop en hangen we zijn er bijna. Je hoort nu het publiek joelen en schreeuwen. Er staan bekenden, we gooien alle laatste kracht eruit. Een laatste sprint. En dan de toeter van de finish, emoties all over.
Machtig, de haven vol met supporters, #genieten! Hierbij krijgen we een biertje aangereikt van een supporter. We genieten in de haven van het hele spektakel. We worden door de politiecollega’s van Zwaantje met de politieboot naar de kraan gesleept. Fantastisch. En dan op naar de volgboot voor een welverdiende douche. En dan begint het speculeren, hoe hebben we het gedaan? Het mooie is dat iedereen een eigen verhaal en berekening heeft. Het blijft dan ook spannend totdat we in de feesttent stonden. Wel gewonnen... niet gewonnen... wel gewonnen... niet gewonnen. Nummer 3 werd opgelezen, onze roeivrienden De dames van Woelwater uit Sneek in de Iwan Franko. O jee, Wie o wie zijn 2e. Het is de Trewes 3 en wij weten genoeg en gaan uit ons dak. Nr 1 PULP FICTION!!!! Uit Makkum!! Euforie alom. We hebben dit nog tot de late uurtjes mogen vieren. HT 2018 was weer een feit! Fantastisch. 
 
PULP FICTION
_BT Clear
_BT Clear