WILDCARDS

 

 

Als bestuur van de stichting willen we alle roeiteams onder de huidige reglementen zo eerlijk mogelijk behandelen.

Vandaar dat er van de authentieke sloepen nu een wachtlijst is, die is opgemaakt over de laatste drie jaar. De sloepen hebben een punten systeem, het aantal punten kan worden verkregen door het aantal jaren dat ze op de wachtlijst staan en er worden extra punten verkregen door deelname aan het aantal roei-evenementen.

Hoe fanatieker een roeiteam is, hoe eerder de kans bestaat dat een authentieke sloep kan meedoen als er plaats komt op de deelnemerslijst van het aantal 130.

Sinds 2016 zijn er 135 startbewijzen, maar dat komt omdat wij als bestuur hebben bedacht vanaf 2016 te starten met 5 extra wildcards. Deze bestaat uit drie heren roeiteams en twee dames roeiteams. De bekendmaking welke roeiteams een wildcard hebben verdiend vindt plaats aan het einde van het roeiseizoen bij Muiden – Pampus – Muiden.

Aan het verkrijgen van een Wildcard zijn regels verbonden. Deze regels zijn:

  • Een Wildcard geldt voor authentieke sloepen die niet in de lijst van de “vaste” deelnemersloepen staan.
  • De sloep moet een HT-nummer
  • hebben en een actuele Cw-waarde hebben (d.m.v. sleepproef).
  • De klassering van het Nederlands Kampioenschap voorafgaand aan het jaar voor de nieuwe HT-Roeirace kan mede bepalend zijn. Hoe hoger je eindigt hoe hoger de kans is dat je uitgenodigd wordt.
  • Aan hoeveel FSN wedstrijden heeft een roeiteam in de voorafgaande jaren meegedaan?. Hoe meer wedstrijden, hoe meer kans!
  • Er wordt ook gekeken hoelang een roeiteam al op de wachtlijst staat.
  • De wildcard uitnodiging geldt voor één jaar! Gaat de HT-Roeirace niet door i.v.m. te slechte weersomstandigheden dan gaan de uitnodigingen naar het volgende jaar.
  • Als een wildcardhouder het overallklassement wint (zowel dames- als herenteams), dan mag dat team de titel het jaar daarop verdedigen.
  • Indien andere roeiteams niet opvallend presteren kan het zo zijn dat een fanatiek roeiteam met goede prestaties die al een wildcard heeft gehad het jaar daarop weer een wildcard krijgt. Dit is onlangs bij de dames gebeurd en werd ook volledig geaccepteerd bij de andere damesteams!

 

HET BESTUUR

“ De roeiteams vielen op door doordat zij veel en goede wedstrijden roeiden. Bijzonder is, dat bij de damesteams ( zonder HT Nummer) het aantal wedstrijden en de prestaties tegenvielen in 2016. Hierdoor werd wederom het damesteam “ Lytse Bear” uitgenodigd. Ze zijn fanatiek en verdienen het om voor het tweede jaar op rij een wildcard te krijgen. Dus damesteams...(zonder HT Nummer) Jullie weten wat je te doen staat in 2017! Veel wedstrijden roeien, goed presteren en zodoende wellicht een wildcard voor de HT 2018 bemachtigen!”43e Harlingen-Terschelling Sloeproeirace
_BT Clear