KNRM zorgt voor veiligheid

De Koninklijke Nederlandse redding Maatschappij zorgt met 50 vrijwilligers op 7 reddingboten van 4 reddingstations voor de veiligheid van de roeiers tijdens de Harlingen-Terschelling Roeirace. De vrijwillige bemanning van KNRM-reddingstations Harlingen, Vlieland, Terschelling Paal 8 en West-Terschelling staat daarnaast 24/7, 365 dagen per jaar paraat voor het redden en helpen van mens en dier: snel, professioneel en kosteloos. 

Dat gebeurt al 192 jaar, ongeacht de weersomstandigheden. Meer dan een eeuw geleden roeiden de vrijwillige redders met gevaar voor eigen leven naar schipbreukelingen in nood. Tegenwoordig stapt de bemanning aan boord van de veiligste en modernste vloot reddingboten. Dit wordt mogelijk gemaakt door donaties, schenkingen, legaten en erfenissen. Want de KNRM is een ongesubsidieerde organisatie.   

Warm hart

Het bestuur van de Stichting Harlingen-Terschelling Roeirace draagt de KNRM een warm hart toe voor de jaarlijkse kosteloze begeleiding van de Roeirace door de vier KNRM-reddingstations. Als blijk van waardering schenkt de stichting voor iedere deelnemende roeisloep een bedrag aan de KNRM. Tijdens de prijsuitreiking op zaterdagavond maakt de Stichting Harlingen-Terschelling Roeirace bekend wat het totaalbedrag van de gift is dat de Redding Maatschappij ontvangt.  

Steun de KNRM tijdens het roeien!

  Tijdens het roeien, maar ook hardlopen, fietsen en wandelen kun je gemakkelijk geld verdienen voor de KNRM, zonder dat het je geld kost! Hoe? Door tijdens het sporten (roeitraining of de HT-race) de gratis Fundrunner-app aan te zetten. 

Met de app Fundrunner worden jouw fysiek geroeide mijlen omgezet in een gesponsorde bijdrage voor de KNRM. Je hoeft geen sponsoren te zoeken, dat is al voor je gedaan. Het enige wat je hoeft te doen, is de sponsor te bedanken op Facebook of Twitter. 

Wat is Fundrunner? 

Fundrunner is een gratis sportapp waarmee je een goed doel steunt. Download de gratis app, zet de app aan voordat je gaat roeien en kies als goed doel de KNRM. Vervolgens kies je een van de sponsoren uit de lijst en start je met roeien. Na het roeien druk je op de ‘stop button’ en het bericht voor Twitter of Facebook staat al klaar om te verzenden. 

Heel eenvoudig, het kost je niets en levert de KNRM geld op!

Hoe werkt het? 
1. Download de app (in de Apple store of bij Google Play store) 
2. Kies activiteit: roeien 
3. Kies goed doel: KNRM 
4. Kies sponsor 
5. Maak kilometers 
6. Deel je prestatie en donatie is voltooid!

Secretaris van de Stichting Harlingen-Terschelling Roeirace Jan van Rees over de app: “Als een van de schippers van reddingstation West Terschelling, weet ik als geen ander dat de KNRM als ongesubsidieerde organisatie afhankelijk is van donaties en giften. 

Bij een roeitraining met de roeisloep Benwyvis haal ik met het aanzetten van de Fundrunner-app altijd weer een paar euro voor de KNRM binnen. Dat is mooi meegenomen, want je hoeft er niets extra’s voor te doen dan roeien. Het zou leuk zijn als alle deelnemers aan de HT-race de app aanzetten. Op die manier doe je iets terug voor de vrijwilligers van KNRM die de veiligheid van de roeiers tijdens de roeirace waarborgen.” 

De KNRM in cijfers 

De KNRM doet haar werk op zee en het ruime binnenwater in Nederland zelfstandig, ondersteund door 1.300 professionele vrijwilligers en 93.000 donateurs. Redden is kosteloos voor de hulpvrager.

De 45 reddingstations met 80 reddingboten komen jaarlijks meer dan 2.300 keer in actie, waarbij ruim 3.900 mensen worden geholpen of gered. De Radio Medische Dienst van de KNRM geeft jaarlijks ruim 800 medische adviezen aan zeevarenden. De KNRM Lifeguards op de strandposten van de Friese Waddeneilanden verrichten ruim 1.800 hulpverleningen per jaar.


43e Harlingen-Terschelling Sloeproeirace
_BT Clear