Kijken naar de toekomst


Dit jaar is de eerste start vrij laat, namelijk om 12:00. Dit betekent dat de eerste sloep rond 15:45 uur de haven van West-Terschelling zal bereiken. Het belooft weer een mooi spektakel te worden!

Dit wordt ons derde jaar als nieuw bestuur van de Stichting HT-Roeirace. We hebben de afgelopen twee jaar naar de toekomst gekeken hoe we roei-minded Nederland de kans kunnen bieden om ooit mee te doen aan de HT-Roeirace. We hopen door het invoeren van nieuwe en aangepaste regels de kansen te vergroten om mee te kunnen doen.

Zo moet je dit jaar als “vaste” deelnemer minimaal drie FSN wedstrijden roeien, om in 2018 weer uitgenodigd te worden voor de HT-Roeirace. Verderop in de krant leggen we dit verder uit. Het is ook goed om te zien dat de ‘wildcards’ goed ontvangen worden. Roeiteams doen enorm hun best om in aanmerking te komen voor een wildcard. Lang op de wachtlijst staan, veel wedstrijden roeien en opvallen door goede prestaties: het zijn allemaal elementen die meespelen in de selectie voor een wildcard.

De HT-Roeirace van vorig jaar vond plaats tijdens een tropisch weekend. Doordat de omstandigheden zo mooi waren, kwamen alle sloepen bij elkaar in het Schuitengat. Dat was een prachtig gezicht. Alle sloepen bereikten de finish en het feest in de tent was een groot succes. Voor de komende roeirace hebben we weer een aantal nieuwe dingen in petto: zo is via een link op de website HT-Roeirace kleding te bestellen en zal DJ Bernard Bemboom dit jaar de muziek verzorgen nabij het dokje waar de binnengekomen sloepen liggen. Bijzonder om even te vermelden: Jan Smit van Terschelling neemt voor de veertigste keer deel aan de HT-Roeirace. “Een unieke en prachtprestatie!”

Ik wil via deze weg ook nog even benadrukken dat wij als bestuur de roeiers, stuurlieden en zeker ook de schippers van de volgboten vragen, alle opgestelde aanwijzingen goed door te nemen en daar naar te handelen. Het maakt de gehele organisatie daardoor een stuk overzichtelijker en veiliger. Alle aanwijzingen en regels staan verderop in deze krant of op de HT-site en Facebook. Verder vindt u de routekaart, een stukje historie over de Koninginnerace, er zijn interviews te lezen met markante roeiers, Rederij Doeksen vertelt over de nieuwe schepen en we spraken met Koninklijke Begeer, het bedrijf waarmee we dit jaar wederom nieuwe prijzen hebben ontworpen.

Namens het bestuur wens ik alle roeiers, sponsoren, hulpdiensten, vrijwilligers en toeschouwers veel succes en plezier tijdens het gehele HT-Roeirace weekend!

Dirk de Boer
Voorzitter HT-Roeirace


De 43e HT-sloepenrace is op vrijdag 26 mei en wordt georganiseerd door de stichting HT-Roeirace. Voor zowel de dames- als de herenploegen is er weer een fraaie wisselprijs. Dit jaar is de nieuw ontworpen prijs door sponsor Koninklijke Begeer te verdienen; die wil toch iedereen in huis hebben staan?

De 36e Sagitta sloepenzeilrace om de Sagitta wisselprijs is op zaterdag 27 mei en wordt georganiseerd door watersportvereniging “Het Wakend Oog”. De start is vanaf 09:30 tot 11:00 uur net buiten de haven van Terschelling t.h.v. de sparboei SG 33 en vanaf ca. 12:00 uur zullen de eerste zeilsloepen de haven weer bereiken. Op de kop van de havenmond is de strijd mooi te volgen. Tevens is er zaterdagmiddag 27 mei in het “dokje” tegenover de havendienst voor de vijfde keer een Bungee roeiwedstrijd tussen diverse deelnemende dames- en herenploegen. Als alle berekeningen van de roei-, zeilrace en bungee roeien zijn uitgevoerd zal ’s avonds om 20:00 uur de prijsuitreiking plaatsvinden in de feesttent, waarna het feest kan losbarsten tot in de kleine uurtjes.

We hopen ook dit jaar weer dat iedereen van een geweldig sportief weekend kan genieten!

Het eerste officiële startschot wordt gelost door Piet Sinke en daarbij zal Doekie van hoofdsponsor Rederij Doeksen niet ontbreken.

Dit evenement kan georganiseerd worden dankzij de medewerking van:
• Rijkswaterstaat
• KNRM Harlingen / Terschelling / Vlieland
• Haven- en jachthavenmeesters Harlingen / Terschelling
• KTF kranen
• KLPD
• Politiekorpsen Harlingen / Terschelling
• Vrouwen van Nu
• Kantoor en terminals Rederij Doeksen Harlingen / Terschelling
• EHBO Terschelling
• Vele enthousiaste particulieren
• Artsen en fysiotherapeuten
• Gemeente Harlingen
• Gemeente Terschelling

Wij zijn iedereen enorm dankbaar voor hun hulp!

Stichting HT-Roeirace

Pirolastraat 25 8881 CD
WEST-TERSCHELLING
Mobiel: 06-15 15 43 28 | www.htroeien.nl | [email protected]


43e Harlingen-Terschelling Sloeproeirace
_BT Clear