_BT Clear

Voorwoord

Beste lezer,

We staan voor een flinke uitdaging, een klimaatneutrale energievoorziening en afvalloze gemeente in 2050. Ga er maar aanstaan. Jazeker, samen zetten we de schouders eronder!

In deze duurzaamheidskrant leest u welke mooie initiatieven er al zijn in onze gemeente én hoe u zelf een steentje kunt bijdragen. Laten we goede ideeën en enthousiasme in onze samenleving benutten en zorgen dat we niet alleen onszelf maar ook volgende generaties een mooie toekomst kunnen bieden.

Van de paardenvereniging tot voetbalclub, van bewoners tot ondernemers, allemaal hebben én doen ze iets met duurzaamheid. Zo zijn de heuvelruiters niet dakloos dankzij de zon en kan het bij OWIOS altijd nóg groener. In deze krant vertellen zij u daar zelf over.

Hopelijk inspireren deze verhalen u om ook met duurzaamheid aan de slag te gaan. Met de kleinste maatregelen helpt u al, van afval scheiden tot energiebesparende maatregelen aan uw woning of bedrijfspand.

Maar hoe pak ik dat dan aan, zult u misschien denken. Samen met andere instanties ondersteunen we inwoners, ondernemers en verenigingen op weg naar een klimaatneutraal Oldebroek; dat doen we door tips te geven, advies te bieden en subsidies te verlenen. In deze krant leest u daar meer over.

Gaat ook u met energie aan de slag?

Bob Bergkamp
Wethouder Duurzaamheid

_BT Clear

Focus op klimaatneutraal Oldebroek

_BT Clear