ZONNEPANELENPROJECT PARKSTAD:

Dé kans om te investeren in een energiezuinigere woning

De installatie van zonnepanelen door de monteurs van Volta SolarM

_BT Clear

Bezit u een eigen woning en bent u geïnteresseerd in zonnepanelen? Heeft u echter geen idee hoe u dat eenvoudig kunt realiseren? Hoe u bepaalt bij wie u daarvoor moet zijn en wat het gaat kosten? De gemeente Heerlen helpt u graag. Dankzij het zonnepanelenproject Parkstad kunnen 7.250 particuliere woningeigenaren eenvoudig zonnepanelen aanschaffen. In totaal gingen 4.300 woningeigenaren in de regio u al voor.

Alles wordt voor u geregeld

Voor de deelnemers aan het zonnepanelenproject wordt alles geregeld: van installatie tot service. U financiert de panelen door een lening af te sluiten met de gemeente tegen een lage rente (1,5%). De lening betaalt u vervolgens in vijftien jaar af, maar versneld aflossen mag ook. De aflossing is lager dan de huidige energierekening. Als deelnemer spaart u dus niet alleen het milieu, maar heeft u ook een financieel voordeel. Daarnaast wordt de btw-teruggave, als dat in uw situatie mogelijk is, voor u geregeld.

Met vijftien jaar garantie en service

Volta Solar zorgt voor de installatie én de service gedurende die vijftien jaar. Een geruststellende gedachte: u heeft nergens meer omkijken naar. Zo kan Volta bijvoorbeeld op afstand een uitgevallen paneel resetten. Na vijftien jaar profiteert u nog zo’n tien jaar van gratis zonnestroom. Handig is ook dat u via een app uw eigen energieopbrengst kunt monitoren. U ziet van uur tot uur hoeveel energie er is opgewekt en hoeveel bomen u heeft gered.

Parkstad: op naar een energieneutrale regio

Dit project is niet het enige in Nederland, maar wel uniek door de manier om de aanschaf van zonn

Heeft u interesse? U kunt nog meedoen!

Kijk op www.zonnepanelenprojectparkstad.nl onder Meedoen en klik op Heerlen. Via de website kunt u direct een offerte opvragen. Of bel een Volta-adviseur: 088-0237484. Ook voor MKB’ers!

Van offerte tot installatie: alles was zo geregeld

‘We zijn heel gelukkig met onze zonnepanelen!’

Ook Robert en Mieke Schuurmans uit Heerlen kozen voor zonnepanelen. Robert: “We hadden het al vaker gehad over de aanschaf van zonnepanelen. De zon schijnt sowieso op je dak, waarom zou je ze dan niet nemen? Er kwam echter telkens iets tussendoor, waardoor we de knoop maar niet doorhakten. Totdat mijn zwager zonnepanelen nam. Dat was hét moment om ons er eens echt in te gaan verdiepen.” Ze vroegen twee offertes aan en kozen voor het Zonnepanelenproject Parkstad. “Dat heeft te maken met Volta Solar die voor de installatie en service zorgt. Het lijkt ons een degelijk en betrouwbaar bedrijf.”

Ze waren verrast over hoe snel alles werd geregeld. Robert: “Nadat we online een offerte hadden aangevraagd, kwam er al vrij snel een expert aan huis voor een schouw. Daaruit bleek dat er zeven panelen op het dak passen. Geen tien zoals aanvankelijk werd ingeschat, vanwege een dakraam. Mieke: “Dat betekent dat we vooral in de wintermaanden nog energie bij Enexis moeten afnemen, maar dat vinden we niet erg. Als we maar een groot deel zelf kunnen opwekken. Daarnaast proberen we ook verstandiger met ons stroomverbruik om te gaan. Zo hebben we nu twee diepvriezers, maar eentje gaat de deur uit. Ook draai ik minder wasjes. En als ik was dan doe ik dat op het moment dat onze zonnepanelen stroom opwekken. Dat kan ik prima zien in de app.”

Ze tekenden de offerte voor de aanschaf en binnen drie weken na de aanvraag stonden de monteurs op de stoep om de panelen te installeren en aan te sluiten. “Alles is niet alleen heel vlot geregeld, maar ook vriendelijk afgehandeld.” Mieke en Robert zijn erg gelukkig met hun panelen en hopen anderen te inspireren om ook mee te doen. “Het mooie van dit project is dat iedereen kan meedoen, ook als je het financieel niet zo breed hebt. Dat is toch prachtig!”

_BT Clear