WoonWijzerWinkel: dé winkel voor duurzaam wonen!

Het verduurzamen van uw woning is binnenkort makkelijker dan ooit

Profiteer nu!
Dankzij een landelijke subsidie kunnen ruim 1500 Heerlense woningeigenaren een voucher (t.w.v. € 90,-) inzetten voor een zelf samengestelde energiebox met energiebesparende artikelen en diensten uit de WoonWijzerWebshop (minimale besteding € 100,-). Daarnaast biedt de WoonWijzerWinkel aan 1450 Parkstadinwoners een gratis woningadvies (t.w.v. € 69,-). Voor beide acties geldt: op=op! Kijk op www.woonwijzerwinkel.nl voor meer informatie.

Op initiatief van de Parkstadgemeenten opent binnenkort de WoonWijzerWinkel aan de Roda JC Ring. In de winkel kunt u zien én ervaren welke oplossingen er zijn op het gebied van duurzaam wonen. Er zijn diverse duurzame oplossingen te vinden; van eenvoudige verbeteringen tot technische installaties. Er zijn oplossingen beschikbaar voor iedere woning en ieder budget.

_BT Clear

Ziet u door de bomen het bos niet meer?

Er zijn allerlei regelingen en subsidies om duurzaamheid te stimuleren. Wellicht ziet u door de bomen het bos niet meer. Want hoe verduurzaamt u nu op een efficiënte manier uw woning? Welke maatregel levert het meeste op? Hoe krijgt u uw energierekening omlaag? Door alle ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, blijft de behoefte naar persoonlijk advies groeien.

Hét energieloket van alle Parkstadgemeenten

De WoonWijzerWinkel opent daarom op initiatief van de zeven parkstadgemeenten een vestiging voor Limburg. In de winkel kunt u terecht voor producten en informatie om uw woning te verduurzamen. Daarnaast kunt u persoonlijk advies afnemen dat past bij uw woning, situatie en budget.

Hierbij worden offertes voor u aangevraagd bij veelal gecertificeerde bedrijven uit uw eigen regio. Het proces wordt hierbij van A-Z door de WoonWijzerWinkel gecoördineerd. Als energieloket voor de Parkstadgemeenten is de WoonWijzerWinkel tevens op de hoogte van eventuele noodzakelijke vergunningen, warmtenetten en (subsidie)regelingen.

De WoonWijzerWinkel draagt bij aan de realisatie van de energie- en duurzaamheidsdoelstellingen van Parkstad, vastgelegd in het beleidsdocument PALET (ParkstadLimburgEnergieTransitie). Gebaseerd op de ervaring van de WoonWijzerWinkel in Rotterdam zullen in de komende tien jaar in Parkstad zo’n 75.000 particuliere woningeigenaren worden bereikt met een verduurzaming van ca. 15.000 woningen.

De WoonWijzerWinkel wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie Horizon 2020 van de Europese Commissie.

_BT Clear

Subsidies voor groene daken en afkoppelen regenwater

Groene gevel in de Geleenstraat

Een groene en duurzamere stad is beter bestand tegen hevige buien en hete, droge zomers. Wilt u meehelpen aan het verduurzamen van Heerlen? Dan kunnen we u daar financieel bij helpen.

SUBSIDIE VOOR HET AFKOPPELEN VAN HEMELWATER

In natte perioden stroomt het regenwater via de dakgoot en regenpijp direct het riool in.

Dat kan behoorlijke wateroverlast geven. Om dat te voorkomen kunt u het hemelwater afkoppelen. Het regenwater dat van uw woning of gebouw stroomt, wordt dan niet langer via de regenpijp afgevoerd naar het riool. U vangt hemelwater zoals regen, sneeuw en hagel dan op in bijvoorbeeld een waterbekken, waterton, regenvijver of ondergronds reservoir. Dat water kunt u vervolgens gebruiken voor bijvoorbeeld het bewateren van uw tuin.

  • Deze subsidie is er voor inwoners

SUBSIDIE VOOR GROENE DAKEN EN GEVELS

Met een groen dak, zoals een sedumdak, vangt u hemelwater op. De substraatlaag en de plantenwortels houden het water namelijk vast en geven het langzaam weer af. Zo’n groen dak biedt voedsel voor insecten en vogels.

Daarnaast koelt het in de zomer en houdt het de warmte beter vast in de winter. Ook zorgt het voor meer groen in uw buurt en draagt het bij aan een gezondere en prettigere leefomgeving. De hoogte van de subsidiebijdrage hangt af van het soort groen dat op het dak komt.

  • Deze subsidie is er voor inwoners, woningcorporaties, bedrijven en verenigingen van eigenaren

Kijk voor meer informatie over de subsidies, voorwaarden en aanvraagformulieren op www.heerlen.nl. Daarnaast vindt u op www.waterklaar.nl allerlei tips om wateroverlast tegen te gaan en uitleg over de verschillende soorten groene daken en gevels.

_BT Clear